Uspešno završena edukativna radionica Mejvis Klajn

Image
U oktobru 2007. je u Beogradu, uspešno održana TA radionica  u organizaciji TA Centra - Asocijacije transakcionih analitičara Srbije (i Psihopolis instituta). Predavač je bila gospođa Mejvis Klajn, iz Oksforda, poznati engleski psihoterapeut, pisac i astrolog,  a tema je bila ZDRAVO I PATOLOŠKO FUNKCIONISANJE EGO STANJA.

Gospođa Mejvis je, povodom izlaska iz štampe srpskog izdanja, njene nove knjige „Ovladajte psihologijom i astrologijom međuljudskih odnosa“, posetila i Sajam knjiga u Beogradu,i  na štandu Psihopolisa potpisivala svoje knjige.

Gospođa Mavis Klajn CTA je ugledni transakcioni analitičar iz Oksforda, čije su knjige poznate našoj publici (Kako odabrati supružnika?; OK roditeljstvo; i Bol i radost u intimnim vezama) objavila i knjigu „OVLADAJTE PSIHOLOGIJOM I ASTROLOGIJOM MEĐULJUDSKIH ODNOSA“

(Na beogradskom sajmu knjiga ona je potpisivala ovu i druge knjige na   štandu Psihopolis instituta.)

O Mejvis Klajn (Mavis Klein)

Mejvis Klajn je, već trideset godina, grupni i individualni psihoterapeut, čiju specijalnost čine rad sa parovima i odnosi roditelja i dece, a u proteklih dvadeset pet godina ujedno je i profesionalni astrolog. Napisala je devet knjiga iz oblasti psihoterapije i astrologije.

Diplomirala je filozofiju i kliničku psihologiju na Univerzitetu u Melburnu u Australiji, 1970. godine. Nedugo potom, vrativši se u Englesku, u kojoj je i rodjena, završila je obuku u okviru sistema TA edukacije Medjunarodnog udruženja za transakcionu analizu (I.T.A.A. - International Transactional Analysis Association) i postala kvalifikovani transakcioni analitičar i psihoterapeut. Jedan je od osnivača britanskog Instituta za transakcionu analizu (I.T.A. - Institute of Transactional Analysis), osnovanog 1974. godine i Evropskog udruženja za transakcionu analizu (E.A.T.A. - European Association for Transactional Analysis), osnovanog 1975. godine. Dobila je zvanje astrologa 1983. godine, stekavši diplomu jedne od najpriznatijih škola astrologije u svetu «Mayo School of Astrology».

Svojim bogatim radom i praktičnim iskustvom transakcionog psihoanalitičara dala je značajan doprinos razvoju TA teorije, u okviru čega se posebno ističe njena originalna teorijska postavka o pet osnovnih tipova ličnosti i njihovim međusobnim odnosima. Napisala je mnoge članke za novine i časopise iz oblasti transakcione analize, tipologije ličnosti, čiji je tvorac, i astrologije.

Pored svega navedenog, angažovana je kao stručni konsultant na mnogim marketinškim istraživanjima i kao edukator u obučavanju i treningu zaposlenih, posebno menadžerskog osoblja, iz oblasti transakcione analize.

Svoju neumornu i entuzijastičnu želju da podeli i prenese stečeno znanje ostvaruje, takođe, kao talentovan, iskusan i vešt govornik o čemu svedoče njeni intervjui za mnoge radio i televizijske stanice kao i brojne radionice i predavanja koje je održala širom Evrope, Amerike, Kanade i Australije. Uvek pozdravlja i rado se odaziva pozivima da u javnosti govori o stvarima u kojima je stručna.

Mejvis Klajn je topla, draga i srdačna osoba, puna života. Ona je kreativan, preduzimljiv i pouzdan saradnik i vrhunski profesionalac. Živi i radi u Londonu. Ima dve ćerke i četvoro unučadi.
(više informacija o Mejvis Klajn možete pronaći na njenom sajtu www.milkywaybooks.co.uk)

Poslednji put izmenjenonedelja, 23 mart 2008 02:42
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
nazad na vrh

Prijavite se na mailing listu

Ako želite da dobijate najnovije informacije direktno sa sajta, prijavite se na našu mailing listu.
Hvala što ste se prijavili na našu mailing listu.

Pretraga

Voditelji treninga

dr Zoran Milivojević

06.12.2012

dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., diplomirani transakciono-analitički psihot...

Detaljnije
dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

06.12.2012

dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

Dr sci. Nataša Cvejić-Starčević, diplomirani psiholog i transakciono-a...

Detaljnije
dr Aleksandra Bubera

06.12.2012

dr Aleksandra Bubera

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar i transakciono-analitički psiho...

Detaljnije
Maja Stoparić

06.12.2012

Maja Stoparić

Maja Stoparić, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoter...

Detaljnije
Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

06.12.2012

Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

Dragana Jovanović Boka, diplomirani pedagog, (master pedagogije) psiho...

Detaljnije
Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

06.12.2012

Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

Vanredni profesor dr Mirjana Divac Jovanović, diplomirani psiholog i t...

Detaljnije

Šta je Transakciona analiza?

Nacionalni sertifikati

TA Knjige

  1. Najnovije vesti
  2. TAGOVI

Kurs TA 101

Pitanja i odgovori

Sign In or Create Account