Uvodni kurs (TA 101)

Image
Zoran Milivojević
Uvodni kurs u Transakcionu Analizu se održava po sistemu jednodnevnih workshopova (vikendom), jednom mesečno. Rad obuhvata teoriju, osnovne koncepte, prepoznavanje i klasifikaciju tuđeg ponašanja, etičke standarde, bazične komunikacione veštine i, eventualno, lični rad. Po završetku se usmeno ili pismeno polaže ispit. Usmeni ispit se sastoji iz tri kratka pitanja. Pismeni ispit se piše kod kuće tako što se odgovara na pitanja uz korišćenje dostupne literature. Po uspešno položenom ispitu dobija se međunarodni sertifikat o završenom bazičnom treningu. Završetkom ovog kursa se stiče pravo na rednovno članstvo u Internacionalnoj TA asocijaciji (ITAA).

Orijentaciona neto cena treninga za 2005 godinu je 30 evra (u dinarskoj protivvrednosti), a plaćanje se vrši u ratama (cene se razlikuju u odnosu na gradove jer se razlikuju putni i drugi troskovi). Standardno trajanje bazičnog treninga je do deset meseci. TA trening nije otvoren samo za diplomirane profesionalce, već i za studente završnih godina relevantnih fakulteta i viših škola koji dobijaju popust od 20%.

U svakoj generaciji polaznika TA Centar tradicionalno daje i nekoliko stipendija i to isključivo studentima psihologije i medicine koji imaju visok prosek i koji su zainteresovani da postanu psihoterapeuti.

VODITELJ TRENINGA

Glavni voditelj treninga je dr med. ZORAN MILIVOJEVIC, sertifikovani transakcionoanalitički psihoterapeut i stalni edukator i supervizor Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status TSTA). Drugi domaci nosioci osnovnog i naprednog TA treninga su:

Image
Nataša Starčević
NATASA CVEJIC STARCEVIC, dipl. psiholog, sertifikovani transakcionoanalitički psihoterapeut i vanredni edukator i supervizor Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status PTSTA) iz Novog Sada. SONJA RADOJKOVIC, dipl. psiholog, magistar medicinskih nauka, sertifikovani transakcionoanalitički psihoterapeut i vanredni edukator i supervizor TA Centra uciteljski status TA 101 Instructor pri ITAA) iz Beograda; DRAGANA JOVANOVIC BOKA, dipl. pedagog, sertifikovani transakcioni analiticar u oblasti pedagogije i andragogije, strucnjak za prinemu TA u poslovnoj komunikaciji, psihoterapeut i porodicni terapeut, vanredni edukator i supervizor TA Centra uciteljski status TA 101 Instructor pri ITAA) iz Novog Sada; KSENIJA POPADIC MIHAILOVIC, dipl. psiholog, magistar psiholoskih nauka, sertifikovani transackonnoanaliticki psihoterapeut, s dugogodisnim iskustvom rada u Meksiku, vanredni edukator i supervizor TA Centra uciteljski status TA 101 Instructor pri ITAA) iz Novog Sada. Pored toga na srpskom jeziku vrse predavanja i sledeci edukatori iz Slovenije i Austrije: BOJAN PUCELJ, dipl. sociolog, sertifikovani transakcioni analiticar u oblasti pedagodije i andragogije i vanredni edukator i supervizor Evropske (EATA) i Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status PTSTA) iz Grosuplja, Slovenija. ALEKSANDRA MESKO, dipl. psiholog, specijalista medicinske psihologije, sertifikovani transakcionoanaliticki psihoterapeut i vanredni edukator i supervizor Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status PTSTA) iz Ljubljane, Slovnenija. dr. sci. NADA JABANDZIC, dipl. soc. radnik, psihoterapeut, sertifikovani transakcioni psihoterapeut i i vanredni edukator i supervizor Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status PTSTA)i vanredni edukator i supervizor Austrijske, Evropske (EATA) i Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status PTSTA), Klagenfurt, Austrija. dr. med. SADMIR JABANDZIC, psihijatar, psihoterapeut, sertifikovani transakcioni psihoterapeut i vanredni edukator i supervizor Austrijske, Evropske (EATA) i Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (uciteljski status PTSTA), Klagenfurt, Austrija. Pored toga u treningu ucestvuju jos neki zvanični TA edukatori iz inostranstva. Naglasavamo da se vec pet godina u Novom Sadu odvija i napredni trening iz edukacijske (pedagoške) TA kojeg na srpskom jeziku vodi Bojan Pucelj, PTSTA iz Slovenije.

Kontakt adresa voditelja je:

Dr Zoran Milivojević, Braničevska 9, 11000 Beograd.
Kontakt telefon je u Novom Sadu: 021 4736664.
E-mail adresa je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

USLOVI  ZA  ZAVRŠETAK OSNOVNOG TRENINGA:

Četiri su uslova za uspešno završavanje osnovnog treninga:

  • Redovno prisustvovanje seminarima TA 101 (toleriše se do 2 izostanka)!

  • Aktivno učešće u radu seminara!

  • Uspešno polaganje usmenog ili pismenog ispita iz osnovne TA teorije!

  • Usvajanje i pridržavanje etičkih i profesionalnih standarda (profesionalna tajna i diskrecija)!

  • Obavezno je učlanjenje u nacionalno TA udruženje: TA Centar – Asocijacija transakcionih analitičara Srbije! (godišnja članarina je pet evra)

Pored toga poželjno je:

Najmanje jedan lični rad (primena TA na sopstvenom problemu) individualno ili u maloj grupi;

Učlanjenje u međunarodno udruženje za transakcionu analizu ITAA.

Po završetku bazičnog treninga dobija se ITAA sertifikat o završenom kursu, na engleskom jeziku T.A. 101 Verification Form i stiče se pravo na redovno članstvo u profesionalnom TA udruženju nacionalno, EATA i/ili ITAA. Nacionalno udruženje će izdavati domaću diplomu na našem jeziku. Pohađanje bazičnog treninga je uslov za nastavak naprednog treninga.

Tek po završetku naprednog stepena edukacije i dobijanja naziva CERTIFIED TRANSACTIONAL ANALYST neko može sebe zvati transakcionim analitičarem, odnosno svoj rad nazivati transakcionom analizom! Drugi stepen edukacije se verifikuje pred međunarodnom ispitnom komisijom EATA ili ITAA.

Poslednji put izmenjenosubota, 08 decembar 2007 23:32
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
nazad na vrh

Prijavite se na mailing listu

Ako želite da dobijate najnovije informacije direktno sa sajta, prijavite se na našu mailing listu.
Hvala što ste se prijavili na našu mailing listu.

Pretraga

Voditelji treninga

dr Zoran Milivojević

06.12.2012

dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., diplomirani transakciono-analitički psihot...

Detaljnije
dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

06.12.2012

dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

Dr sci. Nataša Cvejić-Starčević, diplomirani psiholog i transakciono-a...

Detaljnije
dr Aleksandra Bubera

06.12.2012

dr Aleksandra Bubera

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar i transakciono-analitički psiho...

Detaljnije
Maja Stoparić

06.12.2012

Maja Stoparić

Maja Stoparić, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoter...

Detaljnije
Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

06.12.2012

Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

Dragana Jovanović Boka, diplomirani pedagog, (master pedagogije) psiho...

Detaljnije
Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

06.12.2012

Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

Vanredni profesor dr Mirjana Divac Jovanović, diplomirani psiholog i t...

Detaljnije

Šta je Transakciona analiza?

Nacionalni sertifikati

TA Knjige

  1. Najnovije vesti
  2. TAGOVI

Kurs TA 101

Pitanja i odgovori

Sign In or Create Account