ARHITEKTONIKA LJUBAVI III – Emocije i partnerski odnosi

DRAGE/DRAGI,
PSIHOPOLIS INSTITUT I PSIHOLOŠKO SAVETOVALIŠTE „RAIP-TELOS"
VAS POZIVA NA TREĆU IZ SERIJALA RADIONICA, POD ZAJEDNIČKIM NAZIVOM
„ARHITEKTONIKA LJUBAVI III – Emocije i partnerski odnosi"

POZIVAMO VAS DA BUDETE UČESNIK/UČESNICA RADIONICE „Arhitektonika ljubavi u partnerskim odnosima" I DA ZAJEDNO UZ POMOĆ TEHNIKA TRANSAKCIONE ANALIZE I PSIHODRAME ISTRAŽUJEMO OVU UNIVERZALNU TEMU

Na ovim radionicama imaćete priliku da se upoznate sa zanimljivim i dinamičnim metodom radioničarskog i terapijskog rada – integrativnim pristupom TA i psihodrame, te da kroz ovaj jedinstven i efikasan integrativni metod istražujete univerzalnu temu ljubavi u partnerskim odnosima, ali i odnosima sa drugim važnim osobama (roditeljima, decom, prijateljima...).

 

 

psihodrama1Radionica „Arhitektonika ljubavi III - Emocije i partnerski odnosi" će se održati 31.03. u Beogradu, u prostoru „Psihopolis"- a u ulici Jove Ilića br. 13. (Autokomanda).
Rad će biti podeljen na prepodnevnu i popodnevnu seansu, a radiće se od 9-17h.
Serijal radionica „Arhitektonika ljubavi" se bavi sledećim univerzalnim temama:
• Načinima da usavršite Vašu komunikaciju u vezama sa drugim ljudima
• Istraživanjem Vaših uverenja i stavova o odnosima sa drugima (predrasuda, zabluda, stereotipa)
• Otkrivanjem mogućih postojećih šablona prema kojima birate važne druge osobe
• Istraživanjem uticaja životnog skripta na Vaše izbore i funkcionisanje u vezama sa važnim drugima
• Načinima na koji koristite (ili isključujete) svoja Ego stanja, razmišljanje, emocije i ponašanje u odnosu sa drugim ljudima i koji su njihovi uzroci u prošlosti
• Vašim odnosom prema samima sebi – samoljubav, samopoštovanje, samoprezir, inferiornost i sl.
• ....

Na radionici „Emocije i partnerski odnosi" imaćete prilike da putem iskustvenog učenja dobijete bazična znanja o psihodrami i o upotrebi njenih osnovnih tehnika, kao i o njenom kapacitetu za kombinaciju sa različitim terapijskim modalitetima; Isto tako, steći ćete iskustveno osnovna znanja o teoriji životnog skripta i transakcionoj analizi, posebno u sferi partnerskih odnosa.

U okviru ove radionice, pružiće Vam se mogućnost da:
• usavršite Vašu komunikaciju sa partnerom na emocionalnom nivou;
• istražite Vaša uverenja i stavove o partnerskim odnosima (predrasude, stereotipe, zablude ...);
• istražite Vaša uverenja i stavove o emocijama u partnerskim odnosima (predrasude, stereotipe, zablude ...);
• počnete da razumete na koji način je životni skript uticao na emocionalnu mapu Vaših partnerskih odnosa;
• bolje razumete sopstvene životne izbore.

psihodrama2„Arhitektonika ljubavi III - Emocije i partnerski odnosi" je radionica prvenstveno iskustvenog tipa, što podrazumeva da je akcenat na ličnom radu i iskustvu, samospoznaji i saznavanju u okviru psihodramskog i TA koncepta. Razumevanje ličnih sadržaja odvija se kroz serijal psiholoških vežbi specifično osmišljenih za temu partnerskih odnosa. U okviru učenja – pružaju se, kada je to neophodno, bazični teorijski koncepti, koji su potpora obradi teme radionice.

Šta je to psihodrama ?
Psihodrama je grupni psihoterapijski metod akcionog tipa. Terapijski postupci koji se u psihodrami koriste oslanjaju se na scensku ekspresiju, uz korišćenje dramskih tehnika i grupne dinamike. Osnivač ovog širom sveta bogato zastupljenog metoda, Jakob Levi Moreno, govori o psihodrami kao o veoma specifičnom i unikatnom načinu razmišljanja i delanja. Psihodramom se istražuje psihološka „istina" učesnika, ona se bavi međuljudskim odnosima kao i privatnim, doživljajnim svetom. Psihodrama ima veoma široku primenu, a predstavlja terapiju izbora u korektivnom terapijskom radu, podršci i psihoterapiji traumatizovanih osoba, a njene pojedine tehnike primenjive su u raznolikim oblastima – team building-u, u radu sa sportskim timovima, HR menadžmentu i konsaltingu, itd.

Šta je to transakciona analiza?
Transakciona analiza je psihoterapijska škola koju je 60-ih godina XXog veka osnovao dr Eric Berne, psihijatar. Iako potekla iz psihoanalize, razvila je svoj jedinstven, jednostavan i efikasan način rada i razumljivu i primenljivu teorijsku osnovu. Kako i sam naziv kaže, bavi se analizom transakcija između osoba. Takođe poznati teorijski koncepti koji su primenljivi u radu sa klijentima su Ego stanja, Igre, Dramski trougao i teorija životnog Skripta. Skript je životni plan koga donosimo na osnovu poruka koje dobijamo od roditelja i okoline, a na osnovu kojih donosimo zaključke. Na osnovu zaključaka donosimo rane odluke prema kojima dalje živimo svoj život. One mogu biti iskrivljene i disfunkcionalne, a pošto se ovo dešava od 3-7 godine života, često se ovog procesa i ne sećamo, ali to ne umanjuje njegovu ulogu tokom našeg celog života. Analiza životnog skripta nam pomaže da uvidimo kako se ovaj proces odvijao, gde su iskrivljenja i da donesemo nove, racionalne odluke.
Transakciona analiza ima svoje grane: kliničku, savetodavnu, edukativnu i organizacijsku tj. primenjuje se kao psihoterapijski metod, za savetovanje, u obrazovanju i menadžmentu.

Svi/e zainteresovani/e su dobrodošli/e !
Cena radionice je 40 eura, ili u dinarskoj protivvrednosti.
Svi učesnici dobijaju sertifikate o 6 iskustvenih sati.
Ako želite da učestvujete na ovoj radionici pošaljite sledeće podatke e-mail-om na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
IME I PREZIME:
KOLIKO IMATE GODINA?
ZANIMANJE (ILI STUDIJSKA GRUPA):
E-MAIL ADRESA:
TELEFON:
DA LI STE VEĆ IMALI ISKUSTVA SA PSIHODRAMOM?
DA LI STE VEĆ IMALI ISKUSTVA SA TRANSAKCIONOM ANALIZOM?
KOJA SU VAŠA OČEKIVANJA OD OVE RADIONICE?
KAKO STE SAZNALI ZA OVU RADIONICU?
Prijave primamo do 28. Marta.
Broj učesnika je ograničen, stoga požurite!!!

Osnovni podaci o voditeljkama radionice:

Aleksandra Bubera – je doktor medicine i specijalista psihijatrije. Internacionalno Sertifikovani Transakcioni Analitičar (CTA-EATA). Poseduje i nacionalni sertifikat za psihoterapiju. Vanredni je edukator i supervizor internacionalnog udruženja za transakcionu analizu (PTSTA-ITAA). Takođe ima edukaciju iz Grupno analitičke terapije za rad u srednjoj grupi. Završila je i edukaciju iz EMDR-a, prvi nivo.
Bavi se psihijatrisjkim radom, individualnom i grupnom psihoterapijom i edukacijom iz Transakcione analize do nivoa CTA u Srbiji, BiH i okruženju. Vodila treninge za NVO, organizovala međunarodne workshop-ove iz oblasti TA, Kongres psihoterapeuta Srbije...
Poseduje bogato kliničko iskustvo u psihijatrijskom i psihoterapijskom radu sa raznim kategorijama psihijatrijskih pacijenata, kao i sa osobama sa životnim problemima.
Takođe ima iskustvo u veštačenju nematerijalne štete, radne sposobnosti kao i u radu u urgentnim i službama kućnog lečenja.

Neke od specifičnih oblasti inetersovanja: Integrativni i eklektički pristupi u psihoterapiji i psihijatriji

Jana Damjanov je diplomirana psihološkinja i magistrantkinja na smeru iz kliničke psihologije (Filozofski fakultet, Novi Sad). Poseduje Nacionalni sertifikat za psihoterapiju i Evropski sertifikat za psihoterapiju, kao psihodramska terapeutkinja. Registrovana je kao psihodramska terapeutkinja pri Britanskoj psihodramskoj asocijaciji, u okviru koje je u treningu za trenera psihodrame.
Poseduje setifikat naprednog kursa iz Playback teatra i Art terapije. Učestvovala je u edukaciji iz transakcione analize (TA 101), kognitivno-bihejvioralne psihoterapije (u okviru magistarskih studija). Takođe je edukovana i iz EMDR metode, I nivoa. Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom, kao i psihodijagnostikom u okviru privatne prakse. Poseduje višegodišnje iskustvo u vođenju psihodramskih radionica, iskustveno terapijskih grupa, kao i edukativnih-trening grupa. Pored psihoterapije bavi se naučno-istraživačkim radom. Poseduje iskustvo u radu u oblasti ljudskih resursa.
Neke od specifičnih oblasti interesovanja su joj: zdravstvena psihologija, rad sa terminalno obolelim pacijentima, psihoonkologija, rad sa marginalizovanim grupama i pojedincima, integrativni i eklektički pristup u psihoterapiji, istraživanja u psihoterapiji, itd.

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 18 mart 2013 17:51
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
nazad na vrh

Prijavite se na mailing listu

Ako želite da dobijate najnovije informacije direktno sa sajta, prijavite se na našu mailing listu.
Hvala što ste se prijavili na našu mailing listu.

Pretraga

Voditelji treninga

dr Zoran Milivojević

06.12.2012

dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., diplomirani transakciono-analitički psihot...

Detaljnije
dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

06.12.2012

dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

Dr sci. Nataša Cvejić-Starčević, diplomirani psiholog i transakciono-a...

Detaljnije
dr Aleksandra Bubera

06.12.2012

dr Aleksandra Bubera

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar i transakciono-analitički psiho...

Detaljnije
Maja Stoparić

06.12.2012

Maja Stoparić

Maja Stoparić, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoter...

Detaljnije
Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

06.12.2012

Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

Dragana Jovanović Boka, diplomirani pedagog, (master pedagogije) psiho...

Detaljnije
Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

06.12.2012

Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

Vanredni profesor dr Mirjana Divac Jovanović, diplomirani psiholog i t...

Detaljnije

Šta je Transakciona analiza?

Nacionalni sertifikati

TA Knjige

  1. Najnovije vesti
  2. TAGOVI

Kurs TA 101

Pitanja i odgovori

Sign In or Create Account