Bestseler: TA u vaspitanju dece Istaknut

MALA KNJIGA ZA VELIKE RODITELJE - Priručnik za vaspitavanje dece

Zoran Milivojević, Katja Bilban, Vida Kokelj, Miša Kramberger ,
Tjaša   Steiner,  Borut Kožuh

Izdavač: Psihopolis institut , oktobar 2007.
Edicija: Sazrevanje
Cena za TA članove: 500,00

Pored velikog uspeha u Sloveniji (Mala knjiga za velike starše je mesecima među 10 najprodavanijih u ljubljanskoj knižari MK Konzorcijum), i srpsko izdanje već drugu godinu izaziva veliko interesovanje tako da je u pripremi treće štampanje knjige.


Knjiga dr Zorana Milivojevića, psihoterapeuta koji više od decenije radi kao supervizor vaspitačima u različitim slovenačkim institucijama za mlade i grupe slovenačkih psihologa i socijalnih pedagoga, transakcionih analitičara, veliki je  slovenački hit o vaspitavanju dece. U pitanju je knjiga koju slovenački stručnjaci najčešće preporučuju roditeljima.

Od ostalih TA knjiga na srpskom preporučujemo knjige australijskog transakcionog analitičara Stiva Bidalfa: Tajna srećne dece; Još tajni srećne dece; Kako odgajati sinove; Biti muško; itd. Takođe i knjigu psihologa i transakcionog savetnika Aleksandre Jovanović Magyar Zašto to radiš

Knjiga je prvi put objavljena u Ljubljani 2004. godine, a Psihopolis je upravo objavio izdanje na srpskom jeziku. U veoma praktičnom i bogato ilustrovanom priručniku predstavljen je Milivojevićev „mercedes model“ koji roditeljima i vaspitačima pomaže da pronađu balans u vaspitanju dece. Ovaj model dovodi u međusobni optimalni odnos tri glavne funkcije vaspitnog rada: postavljanje ciljeva; pohvaljivanje i nagrađivanje; i kritiku i kaznu. Model ukazuje  na tipične greške u vaspitanju koje dovode do preterane socijalizacije deteta, razmaživanja, prezaštićivanja, zanemarivanja ili maltretiranja deteta.

KNJIGA O TRI VEŠTINE: 1  RODITELJSKI ZAHTEV – 2 POHVALA I NAGRADA – 3 KRITIKA I KAZNA

Knjiga jeste svojevrsna mapa za orijentaciju savremenog roditelja, a osnovno načelo koje je autore vodilo u pisanju, a služi kao glavna poruka roditeljima, jeste zaključak da vaspitavanje nije samo razumevanje i popuštanje, niti samo ograničavanje i kažnjavanje, već kombinacija zahteva, naklonosti i ograničavanja. Odgovori koje knjiga nudi nisu teorijska razglabanja, već jasna i proverena životna iskustva kako da vaspitavate dete da biste dobili ono što želite, kako da nagradite a kako da kaznite dete, da li da kritikujete ili pohvalite dete kao osobu ili njegov postupak, kako da vam dete ne bude ni razmaženo ni suviše poslušno...

O autorima:
Svi autori knjige su transakcioni analitčari. Zoran Milivojević je psihoterapeut koji više od decenije radi kao supervizor vaspitačima u različitim slovenačkim institucijama za mlade. Katja Bilban, Vida Kokelj, Miša Kramberger i Tjaša Steiner su diplomirane psihološkinje koje rade kao vaspitači, a  Borut Kožuh je socijalni pedagog i direktor, svi zaposleni u Domu za mlade Jarše u Ljubljani. Knjiga je na slovenačkom jeziku izašla povodom proslave pedeset godina tog zavoda (2004) i postala veoma popularna među slovenačkim stručnjacima. U knjizi je izložen mercedes model zasnovan na iskustvima dr Milivojevića i na teorijskom okviru transakcione analize kojom se bave svi autori.

Poslednji put izmenjenosreda, 15 decembar 2010 12:38
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
nazad na vrh

Prijavite se na mailing listu

Ako želite da dobijate najnovije informacije direktno sa sajta, prijavite se na našu mailing listu.
Hvala što ste se prijavili na našu mailing listu.

Pretraga

Voditelji treninga

dr Zoran Milivojević

06.12.2012

dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., diplomirani transakciono-analitički psihot...

Detaljnije
dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

06.12.2012

dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

Dr sci. Nataša Cvejić-Starčević, diplomirani psiholog i transakciono-a...

Detaljnije
dr Aleksandra Bubera

06.12.2012

dr Aleksandra Bubera

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar i transakciono-analitički psiho...

Detaljnije
Maja Stoparić

06.12.2012

Maja Stoparić

Maja Stoparić, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoter...

Detaljnije
Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

06.12.2012

Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

Dragana Jovanović Boka, diplomirani pedagog, (master pedagogije) psiho...

Detaljnije
Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

06.12.2012

Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

Vanredni profesor dr Mirjana Divac Jovanović, diplomirani psiholog i t...

Detaljnije

Šta je Transakciona analiza?

Nacionalni sertifikati

TA Knjige

  1. Najnovije vesti
  2. TAGOVI

Kurs TA 101

Pitanja i odgovori

Sign In or Create Account